۱۳۹۴ اردیبهشت ۱۵, سه‌شنبه

مراجعه افغانها جهت پذیرش پناهنده گی به کلیسا

بیشتر پناهندگان به کلیساها در آلمان افغان، چچن و ایرانی بوده‌اند

آمار جدید نشان می‌دهد، بیشترین پناهجویانی که در سال ۲۰۱۴ به کلیساها در آلمان پناهنده شده‌اند، اهل افغانستان، چچن و ایران بوده‌اند. درخواست پناهندگی اکثر این پناهجویان پذیرفته شده و آن‌ها موفق به اخذ اقامت موقت شده‌اند. 


طبق آمارهای تازه منتشر شده، در سال ۲۰۱۴ تقریبا درخواست پناهندگی تمام کسانی که به کلیساهای آلمان پناهنده شده بودند، پذیرفته شده و این افراد موفق به اخذ اقامت موقت در این کشور شده‌اند. بر اساس این آمار از ۲۱۲ پرونده ‌پناهندگی کلیسا که در سال گذشته به اداره مهاجرت ارائه شده‌اند، ۲۰۶ پرونده با موفقیت روبرو شده و پناهندگان اقامت به اصطلاح "تحمل شده‌" کسب کرده‌اند.
در مجموع در سال گذشته ۴۳۰ مورد پناهندگی از طریق کلیسا به ثبت رسیده است. ۷۸۸ نفر برای اخذ پناهندگی در سال ۲۰۱۴ به کلیسا مراجعه کرده‌اند که ۳۷۸ نفر از این تعداد را کودکان را تشکیل می‌داده‌اند. بر اساس اطلاعات رسمی منتشره بیشترین شمار پناهجویان پذیرفته شده در کلیساها ملیت‌های افغان (۱۳۹ نفر)، چچنی (۱۳۰ نفر) و ایرانی (۱۱۵ نفر) داشته‌اند.
۶ پرونده پناهندگی از طریق کلیسا که در سال گذشته رد شده‌اند، سرنوشت‌های متفاوتی پیدا کرده‌اند: پناهجویان در سه مورد داوطلبانه کشور را ترک کرده‌اند، در یک مورد تخلیه اجباری از کلیسا صورت گرفته و پناهجویان دو مورد دیگر بدون هیچ ردی ناپدید شده‌اند.

بیشتر بخوانید: زن و شوهر پناهجوی ایرانی ۷ ماه است از کلیسا بیرون نیامده‌اند
پیشینه سیاست پناه دادن به پناهجویان در کلیسا از ۳۱ سال پیش در آلمان پا گرفته است.
تقریبا تمامی پناهجویانی که در کلیسا پذیرفته می‌شوند، از خطر اخراج از کشور رهایی یافته و پرونده‌شان دوباره به جریان می‌افتد. حدود ۹۰ درصد این افراد نیز در نهایت اجازه اقامت در آلمان را می‌یابند.
خطر اخراج از خاک آلمان
در حال حاضر نزدیک به ۵۰۰ نفر از کسانی که به کلیسا پناهنده شده‌اند، با توجه به قانون موسوم به "دابلین ۳" در معرض خطر اخراج از آلمان به ایتالیا، لهستان، مجارستان، بلژیک، اسپانیا و بلغارستان قرار دارند.
این قانون که از ۱۹ ژوئیه سال ۲۰۱۳ اجرایی شده، اساسا مشخص می‌کند مسئولیت رسیدگی به درخواست پناهندگی بر عهده کدام کشور اتحادیه اروپاست. برای مثال اگر متقاضی پناهندگی در آلمان، پیش‌تر از طریق ویزای کشور دیگری وارد خاک اتحادیه اروپا شده، طبق قانون دابلین ۳ به کشور صادرکننده ویزا بازگردانده خواهد شد.

دعوای کلیساها و دولت در آلمان بر سر متقاضیان پناهندگی
در مقابل تصویب شده که تمدید مهلت در مواردی که به قانون دابلین ۳ مربوط می‌شود، نادیده گرفته شود.
طبق قانون برای بازگرداندن پناهجویان به کشوری که به محض ورود به اتحادیه اروپا بر خاک آن قدم گذاشته‌اند، مهلت مشخصی وجود دارد و چنانچه این مهلت سپری شود، پناهجو در خاک کشوری که در آن تقاضای پناهندگی داده، باقی می‌ماند.
توماس دمزیر، وزیر کشور آلمان، پیش‌تر مقامات کلیسا را متهم به دور زدن قانون دابلین ۳ ساخته بود، به این صورت که به گفته وی، پناهجویان به اندازه‌ای در کلیسا باقی می‌ماندند که مهلت تعیین شده برای پس فرستادن آنان به کشور اروپایی دیگر منقضی می‌شد. دمزیر تهدید کرده بود، با اعمال تغییر در قانون این مهلت را تمدید خواهد کرد.
روند رسیدگی به درخواست پناهندگی در آلمان چگونه است؟
شمار درخواست‌های پناهندگی در آلمان در سال‌های اخیر به طور بی‌سابقه‌ای افزایش داشته است. اما زندگی یک پناهجو پس از ورود به خاک آلمان چه شکلی دارد و او چه مراحلی را تا زمان قبول یا رد درخواست‌ خود پشت سر می‌گذارد؟ (28.04.2015)  
برنامه ویژه دولت آلمان برای جذب پناه‌جویان ایرانی به بازار کار
آلمان هم‌چنان به نیروی کار متخصص نیاز دارد. "اداره‌ی مرکزی کار آلمان" برای تامین این نیاز، برنامه‌های ویژه‌ای برای آموزش پناه‌جویان ایرانی و افغان طرح ریخته که در حال حاضر در ۹ شهر این کشور پیاده می‌شود. (28.02.2015)  
روند رو به رشد پناهندگی و مهاجرت به آلمان
در سال ۲۰۱۴ شمار پناهجویان در آلمان افزایش یافت. تعداد پناهجویان ایرانی در این سال تفاوت چندانی با سال پیش از آن نداشت. آلمان پناهجویان بسیاری را پذیرفت اما شمار زیادی را هم به کشورهایی بازپس فرستاد که از آن آمده بودند. (20.02.2015)  
  • تاریخ 04.05.2015

DW.DE




هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر