۱۴۰۳ اردیبهشت ۱۱, سه‌شنبه

 چشم انداز ارتش اوکراین همچنان مبهم است

 

خبرگزاری رویترز به دنبال تصویب کمک‌های جدید واشنگتن برای اوکراین در مجلس نمایندگان آمریکا این کمک‌ها را دیرهنگام خوانده و عنوان داشته این کار تنها می‌تواند برای ارتش کی‌یف زمان بخرد اما کمبودهای اصلی آن به ویژه در زمینه سرباز و نیرو را برطرف نخواهد کرد.

به گزارش ایسنا، مجلس نمایندگان آمریکا سرانجام روز شنبه هفته جاری یک بسته جدید کمک‌های آمریکا برای اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان به ارزش ۹۵ میلیارد دلار را که از این میزان ۶۱ میلیارد دلار برای اوکراین است تصویب کرد و به بن‌بست ۶ ماهه بر سر این کمک‌ها در کنگره پایان داد. این بسته ۶۱ میلیارد دلاری کمک به اوکراین انتظار می‌رود در روزهای آینده توسط سنای آمریکا تصویب و در ادامه با امضای «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا نهایی شود.

اوکراین در مدت بیش از دو سالی که از اجرای «عملیات نظامی ویژه» ارتش روسیه در این کشور می‌گذرد به طور مداوم توسط متحدان غربی خود با سلاح‌های سنگین و پیشرفته از سامانه‌های پدافند هوایی پاتریوت گرفته تا موشک‌های دوربرد سایه طوفان و تانک‌های جنگی و تسلیحات پیشرفته سنگین دیگر مجهز شده اما همچنان از رقم زدن دستاورد در میدان جنگ ناکام مانده است. رسانه‌ها و مقام‌های غربی و آمریکایی در هفته‌های اخیر به ویژه بعد از فتوحات تدریجی اما مهم روسیه در میدان جنگ همچون تصرف شهر راهبردی آودیوکا و بالا گرفتن زمزمه کاهش کمک‌های متحدان به کی‌یف، زنگ خطر را برای شکست کی‌یف در میدان جنگ به صدا در آورده‌اند.

خبرگزاری رویترز در تحلیلی به نقل از دو تحلیلگر نظامی، یک وزیر دفاع سابق اوکراین و یک مقام امنیتی اروپایی در این باره نوشت: موج ورود کمک‌های جدید آمریکا برای اوکراین باعث افزایش شانس ارتش این کشور در جلوگیری از پیروزی بزرگ روسیه در شرق می‌شود اما همچنین مشکلات اصلی کی‌یف شامل کمبود سرباز در میدان جنگ و ضعف استحکاماتش در طول خط مقدم ۱۰۰۰ کیلومتری جنگ را برطرف نمی‌کند.

این در حالی است که به گفته «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین، این کشور در حال نزدیک شدن به حمله بزرگ تابستانی روسیه است.

«کونراد موزیکا»، مدیر شرکت مشاوره نظامی روچان در لهستان می‌گوید: «مهم‌ترین منبع ضعف اوکراین کمبود نیروی انسانی است

ولودیمیر زلنسکی روز ۱۶ آوریل لایحه اصلاح قوانین بسیج نیرو برای ارتش اوکراین را که بعد از ماه‌ها بحث و مناظره تصویب شده بود امضا و نهایی کرد و این قانون از ماه مه با هدف تسریع و افزایش تاثیر و شفافیت بسیج سرباز برای ارتش اوکراین اجرایی می‌شود.

به گفته موزیکا سربازان جدیدالورودی که بعد از اجرای این طرح جذب ارتش اوکراین می‌شوند نیاز به ماه‌ها آموزش خواهند داشت و این مدت به عنوان یک «پنجره فرصت» توسط روسیه مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.

او تصریح کرد: «من انتظار دارم روند بدتر شدن وضعیت برای ارتش اوکراین در سه ماه آینده احتمالا ادامه پیدا کند. اما اگر طرح بسیج سرباز برای ارتش اوکراین طبق برنامه اجرا شود و کمک‌های واشنگتن به کی‌یف از انسداد خارج شوند وضعیت از بعد از فصل پاییز ممکن است بهتر شود

کرملین در واکنش به تصویب کمک‌های جدید آمریکا برای اوکراین اظهار کرد این کمک‌ها جلوی دست بالاتر روسیه در خط مقدم جنگ را نگرفته و صرفا منجر به کشته شدن هر چه بیشتر اوکراینی‌ها می‌شود.

خبرگزاری رویترز همچنین تحلیل کرد: کمک‌های جدید آمریکا برای اوکراین که قرار است در روزهای آینده ارسال شوند، خیلی دیرتر از زمان مناسب و با گذشت مدتها از زمانی که ارتش اوکراین به کمبود شدید مهمات و تسلیحات برخورده و زیر فشار دور جدیدی از حملات روسیه قرار گرفته، تحویل داده خواهند شد.

تحلیلگران از سوی دیگر هشدار می‌دهند هنوز هم تضمینی برای اینکه روند کمک‌رسانی آمریکا و غرب به کی‌یف فراتر از این بسته جدید ادامه پیدا کند، وجود ندارد.

یک مقام آمریکایی به رویترز گفت، مهمات و موشک‌های رهگیر برای سامانه‌های پدافند هوایی و تسلیحات دوربرد احتمالا بعد از امضای قانون توسط بایدن «در عرض چند روز بعد» ارسالشان به اوکراین شروع خواهد شد.

با گذشت بیش از دو سال از حمله روسیه به اوکراین، کی‌یف اراضی قابل توجهی را در شرق خاک خود از دست داده و روسیه در هفته‌های گذشته بمباران چند شهر در پشت خطوط مقدم جنگ را همزمان با کاهش کمک‌های نظامی غرب برای اوکراین تشدید کرده است.

جمهوریخواهان محافظه‌کار از شش ماه پیش جلوی تصویب کمکهای جدید درخواستی بایدن برای اوکراین را در مجلس نمایندگان آمریکا به سبب اختلاف نظرها و مخالفتشان بر سر برخی سیاست‌ها نظیر وضعیت مقابله با ورود مهاجران غیرقانونی در مرز جنوبی آمریکا گرفته بودند.

یک مقام کاخ سفید به رویترز گفت که دولت بایدن در حال نهایی کردن بسته کمک دیگری برای اوکراین است که احتمالا بعد از تبدیل شدن لایحه بسته کمکهای جدید به قانون، آن را اعلام خواهد کرد.

«کاترینا استپاننکو»، یک تحلیلگر روسیه در انستیتوی مطالعه جنگ گفت: «این کمک‌ها خیلی دیر برای اوکراین ارسال می‌شوند. اوکراین در اکتبر ۲۰۲۳ با برخوردن به کمبودها ابتکار عمل را از دست داد

استپاننکو تاکید کرد اوکراین از اکتبر تاکنون ۵۸۳ کیلومتر مربع از خاکش را به نیروهای روسیه واگذار کرد که علت عمده این شکست کمبود مهمات توپخانه است. در مقابل روسیه زمان کافی برای آماده شدن برای عملیات‌های تهاجمی جدید احتمالی در اواخر فصل بهار یا اوایل تابستان داشته است.

«مارک وارنر»، رئیس کمیته اطلاعاتی مجلس سنای آمریکا در مصاحبه‌ای در روز یکشنبه به شبکه «سی.بی.اس» گفت تجهیزات نظامی جدید واشنگتن برای اوکراین از جمله موشک‌های دوربر «اتکمز» (ATACMS) در صورت تصویب شدن سریع توسط سنا در هفته جاری تا اواخر هفته در مسیر ارسال قرار خواهند گرفت. همچنین اوکراین به موجب این بسته موشک‌های رهگیر جدیدی برای سامانه‌های پاتریوت خود دریافت خواهد کرد.

به نوشته رویترز، همچنان اینکه کمک‌های آمریکا برای اوکراین ادامه پیدا کند به ویژه با وجود احتمال پیروزی دوباره دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ با ابهام روبرو است. دونالد ترامپ با ارسال کمک‌های حجیم برای اوکراین مخالفت کرده و توان شرکت‌های نظامی آمریکا و اروپا برای تولید سریع تسلیحات به منظور جبران کسری‌ها را زیر سوال برده است.

مسکو از زمانی که شهر راهبردی آودیوکا واقع در منطقه دونباس را در ماه فوریه تصرف کرد برتری خود در میدان جنگ را حفظ کرده است و از آن زمان تاکنون ارتشش با به کار گیری تعداد سربازان و مهمات توپخانه بیشتر به تدریج پیشروی داشته‌اند.

آنها حالا چشم به تصرف شهر «چاسیو یار»، شهری در یک منطقه مرتفع، دارند و مسکو در صورت تصرف این شهر به تصرف معدود شهرهای دونباس که در کنترل اوکراین هستند شامل کونستیانتینیوکا، کراماتورسک و اسلوویانسک نزدیک‌تر می‌شود.

 

بی‌میلی اروپایی‌ها برای کمک بیشتر به اوکراین

در حالی که اوکراین در ادامه درخواست‌های بی‌پایان از متحدان برای کمک‌ تسلیحاتی، در نشست اخیر وزیران دفاع و امور خارجه اتحادیه اروپا پدافند هوایی بیشتر درخواست کرد، متحدان اروپایی برای برآورده کردن این درخواست قدم جلو نگذاشته و کشورهایی همچون یونان و اسپانیا را برای عرضه این سامانه‌ها به کی‌یف تحت فشار گذاشته‌اند.

به گزارش ایسنا، به نوشته فایننشال تایمز اخیرا اوکراین متحدان غربی خود را برای دریافت هفت سامانه ضد هوایی بیشتر همچون پاتریوت یا اس-۳۰۰ در واکنش به تشدید عملیات‌های هوایی و موشکی روسیه تحت فشار گذاشته است.

با این وجود در پاسخ به این فشارها تنها آلمان چندی پیش اعلام کرد یک سامانه پاتریوت را در اختیار اوکراین قرار می‌دهد.

فایننشال تایمز نوشت، چند منبع مطلع گفتند چند رهبر دیگر اتحادیه اروپا در یک نشست در هفته گذشته در شهر بروکسل شخصا از پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا و «کریاکوس میتسوتاکیس»، همتای یونانی او خواستند تعدادی از سامانه‌های پدافند هوایی خود را در اختیار اوکراین بگذارند.

این رهبران اتحادیه اروپا تلاش کردند این دو نخست وزیر که ارتش‌های کشورهایشان هر کدام بیش از ۱۲ سامانه پاتریوت و سامانه‌های پدافند هوایی دیگر نظیر اس-۳۰۰ دارند را قانع کنند که نیاز اوکراین به این سامانه‌ها بیشتر از نیاز کشورهای آنها است چون با تهدید روبرو نیستند.

یکی از این منابع اظهار کرد: «ما همگی می‌دانیم چه کسی آنها را دارد. ما همه می‌دانیم که آنها کجا هستند و ما همه می‌دانیم که چه کسی واقعا به آنها نیاز دارد

به نوشته فایننشال تایمز، اخیرا متحدان اوکراین در نشست روز دوشنبه وزرای امور خارجه و دفاع ۲۷ عضو اتحادیه اروپا در شهر لوکزامبورگ فشارهای خود را برای اعطای این سامانه‌ها به اوکراین بیشتر کردند.  دمیترو کولبا، وزیر امور خارجه و رستم اومروف، وزیر دفاع اوکراین از طریق ویدیو کنفرانس در این اجلاس شرکت کردند.

این رسانه گمانه‌زنی کرد که کی‌یف علاقه ویژه به دریافت سامانه‌های در حال فرسودگی اس-۳۰۰ یونان نشان داده چون از قبل تعدادی از این سامانه‌ها را داشته و تجربه کار به آنها را دارد.

یک دیپلمات اتحادیه اروپا گفت: «کشورهایی هستند که نیاز فوری به سامانه‌های پدافند هوایی خود ندارند. صادقانه از هر یک از این کشورها خواسته شد که درباره اعطای هر آنچه که می‌توانند، تصمیم بگیرند

همچنین خوزه مانوئل آلبارس، وزیر امور خارجه اسپانیا روز دوشنبه در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره اینکه آیا کشورش حاضر به ارسال سامانه های پاتریوت برای اوکراین است، گفت: «ما به خوبی از نیاز اوکراین به سامانه‌های ضدهوایی به ویژه سامانه‌های پاتریوت مطلعیم. اسپانیا همواره هر کاری که در توانش بوده برای کمک به اوکراین انجام داده است

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در پاسخ به پرسشی درباره احتمال اعطای سامانه‌های پاتریوت از سوی اسپانیا به اوکراین گفت: «ما از همه کشورهای عضو خواسته‌ایم هر آنچه می‌توانند به منظور افزایش ظرفیت پدافند هوایی اوکراین انجام دهند

چند مقام نیز گفتند لهستان و رومانی نیز که سامانه‌های پاتریوت دارند در سطحی پایین‌تر تحت فشارند تا کمک‌هایی را برای کی‌یف بفرستند اما این دو کشور به دلیل هم‌مرز بودن با اوکراین موقعیت آسیب‌‍‌پذیرتری دارند.

«دونالد تاسک»، نخست وزیر لهستان روز دوشنبه گفت کشور او «این گزینه را ندارد» که سامانه‌ای برای اوکراین بفرستد چون باید خودش از یک انبار تسلیحات حیاتی در جنوب شرقی خاکش که در آن تسلیحاتی اعطایی برای اوکراین قرار دارند، محافظت کند.

اوکراین از قبل دست کم سه سامانه پاتریوت شامل یک سامانه که از آمریکا دریافت کرده و دو سامانه دیگری که آلمان به آن داده را در اختیار داشته است.

کی‌یف همچنین ساماه‌های پدافند هوایی متعلق به شوروی سابق همچون اس-۳۰۰ و اس-۲۰۰ نیز دارد. مقام‌های اوکراینی ادعا کردند از یک نسخه به روز رسانی شده سامانه اس-۲۰۰ استفاده کرده تا یک بمب‌افکن توپولف ۲۲ام۳ روسیه را بر فراز منطقه استاوروپل سرنگون کنند.

رسانه‌های غربی گزارش کردند بسته کمک‌های تسلیحاتی جدید آمریکا برای اوکراین که روز شنبه در مجلس نمایندگان تصویب شد احتمالا شامل موشک‌های رهگیر برای سامانه‌های پدافند هوایی خواهد شد.

این در حالی است که خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت تا روز دوشنبه هنوز هیچ یک از اعضای اتحادیه اروپا که مالک سامانه پاتریوت هستند سیگنال واضحی درباره اینکه بخواهند تعداد بیشتری از این سامانه را در اختیار اوکراین قرار دهند، نفرستادند.

هانکه بروینز اسلات، وزیر امور خارجه هلند در نشست وزرای خارجه و دفاع اتحادیه اروپا گفت هلند «در حال حاضر هر نوع امکانی را برای کمک به اوکراین بررسی می‌کند» و در واکنش به یک ابتکارعمل آلمان برای کمک به تقویت دفاع هوایی اوکراین و خرید پهپادهای بیشتر حمایت مالی می‌کند.

اسلات در پاسخ به این سوال که چرا خود هلند تمایلی به ارسال سامانه‌های پاتریوت خود برای اوکراین ندارد، گفت: «ما مجددا بررسی می‌کنیم که آیا ‌می‌توانیم انبارهای خود را از آن چه که هنوز باقی مانده خالی کنیم یا خیر اما این کار دشوار خواهد بود

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو چند روز پیش اظهار کرد این ائتلاف نظامی «نقشه‌ای از تونمندی‌های موجود در سراسر ائتلاف را ترسیم کرده و سامانه‌هایی هستند که می‌تواند در اختیار اوکراین قرار دهد.» او اما از کشورهای صاحب پاتریوت که می‌توانند به اوکراین کمک کنند نام نبرد.

ساخت پاتریوت‌ به زمان زیادی نیاز دارد. برخی تخمین‌ها نشان می‌دهند که ساخت یک سامانه پاتریوت به دو سال زمان نیاز دارد بنابراین کشورهای صاحب این سامانه تمایلی به دست کشیدن از آنها و آسیب‌پذیر کردن خود ندارند. آلمان ۱۲ عدد از این سامانه را قبلا داشته که تا کنون سه سامانه را به اوکراین داده است.

پال جانسون، وزیر دفاع سوئد هم در پاسخ به این سوال که آیا کشور او چنین سامانه‌هایی را به اوکراین عرضه خواهد کرد، گفت: «من این احتمال را رد نمی‌کنم، اما در حال حاضر ما بر کمک‌های مالی تمرکز کرده‌ایم.» او گفت سوئد سامانه‌های دیگری برای اوکراین ارسال خواهد کرد که می‌توانند «تا حدودی از فشار نیاز به پاتریوت‌ها» کم کنند.

 

نیویورک‌تایمز: جنگ اوکراین برای ارتش آمریکا حکم رگه طلا را دارد

رسانه آمریکایی گزارش داد واشنگتن جنگ اوکراین را فرصتی مناسب برای آزمایش دستاوردهای خود در حوزه هوش مصنوعی و جنگ‌افزارهای الکترونیک می‌داند؛ آزمایش‌هایی که گرچه در میدان نبرد برای اوکراین سودی ندارند، اما پنتاگون را از نقاط قوت و ضعف فناوری‌های جدید خود آگاه می‌سازند.

به گزارش ایسنا، روزنامه «نیویورک‌تایمز» در این مقاله اوکراین را آزمایشگاه آمریکا برای سنجش پروژه‌های تازه پنتاگون و شرکت‌های فناوری این کشور دانست؛ مکانی که آمریکا در آن دستاوردهای نظامی خود در حوزه هوش مصنوعی را به آزمایش می‌گذارد تا نقاط قوت و ضعف آن‌ها را پیدا کند. به‌عنوان‌مثال، در این گزارش آمده است: «پهپادهای آمریکایی که سال گذشته به اوکراین ارسال شد، به‌آسانی (توسط نیروهای روسیه) ساقط شدند. (در نتیجه) مقامات پنتاگون دریافتند که باید در نحوه ساخت و چیدمان ماهواره‌های نظامی آمریکا بازنگری کنند

به اذعان این رسانه آمریکایی، واشنگتن در گذشته فناوری‌های نظامی خود در حوزه هوش مصنوعی را در بحران‌هایی مانند همه‌گیری کرونا و خروج نظامیان آمریکا از افغانستان به کار گرفته بود، اما هرگز این فرصت را پیدا نکرده بود که از آن‌ها در جنگی واقعی استفاده کند. به همین دلیل است که به گزارش این روزنامه، جنگ اوکراین برای ارتش آمریکا حکم یک «رگه طلا» را دارد؛ فرصتی مناسب برای آزمایش میدانی این فناوری‌های جدید.

یکی از فناوری‌های هوش مصنوعی که آمریکا در حال حاضر در اوکراین استفاده می‌کند، پروژه «ماون» (Maven) است که ۶ سال قبل توسط گوگل معرفی شد؛ پروژه‌ای که در نهایت به‌دلیل مخالفت گسترده کارمندان گوگل با فعالیت در حوزه نظامی، به پیمانکاران دیگری محول شد.

پروژه ماون به فرماندهان اوکراینی اجازه می‌دهد تا حرکات نیروهای روسی را شناسایی کرده و از الگوریتم‌های هوش مصنوعی برای پیش‌بینی گام‌های بعدی استفاده کنند. براساس گزارش نیویورک‌تایمز، اکنون، این فناوری در خط مقدم اوکراین در حال آزمایش است و افسران غربی و اوکراینی، همراه با برخی از پیمانکاران نظامی در «سیلیکون ولی» مشغول بررسی «راه‌های جدید برای شناسایی و استفاده از نقاط ضعف روسیه هستند

نیویورک‌تایمز با اشاره به اینکه این جنگ محدودیت فناوری نظامی آمریکا در میدان نبرد را آشکار کرد، گزارش داد بر اساس نتایجی که تا امروز به دست آمده، واشنگتن حالا می‌داند وارد کردن فناوری‌های قرن ۲۱ به سنگرهای قرن ۱۹ و جنگ‌های قدیمی بسیار دشوار است و هنوز معلوم نیست که آیا حمایت‌های تسلیحاتی آتی آمریکا می‌تواند ورق جنگ را به نفع اوکراین برگرداند یا نه.

اوکراین برای دفع حملات روسیه بیش از همه چیز به جریان مداوم سلاح‌ها و مهمات ساده نیاز دارد، مخصوصا گلوله توپ که کشورهای غربی در تامین آن به مشکل خورده‌اند.

کی‌یف با آغاز جنگ، شروع به ساخت پهپادهای ارزان‌قیمت در مقیاس گسترده کرد، اما کارشناسان غربی نگران این هستند که این پهپادها هم در نهایت در برابر حجم انبوه حملات روسیه ناکارآمد ظاهر شوند، حملاتی که گرچه با تسلیحات نسبتا ساده انجام می‌شود، اما مداوم است و مهمات موردنیاز آن توسط صنایع نظامی روسیه با سرعت مناسب تولید می‌شود

علاوه بر این، روسیه هم که در اوایل جنگ از فناوری‌های ساخت آمریکا آسیب‌هایی متحمل شد، امروز از قدرت جنگ‌افزارهای الکترونیک خود استفاده خوبی کرده و موج پهپادهایی که آمریکا به اوکراین فرستاده را در رسیدن به اهداف خود ناکام می‌گذارد. در این گزارش آمده است: «حتی موشک‌های «های‌مارس» که جو بایدن با کشمکش‌های فراوان آن‌ها را به کی‌یف ارسال کرد و انتظار می‌رفت تاثیر شگرفی در میدان نبرد داشته باشد، بارها توسط نیروهای روسیه مختل و از مسیر خود خارج شده است؛ چراکه روس‌ها نحوه ایجاد اختلال در سامانه‌های جهت‌یابی این موشک‌های پیشرفته را پیدا کرده‌اند

محققان نظامی غرب که مشغول بررسی نتایج نبردهای اوکراین با سلاح‌های غربی هستند، به این نتیجه رسیده‌اند که در مواجهه فناوری‌های جدید آمریکایی با جنگ‌افزارهای جنگ‌های قدیمی، خروجی در بیشتر مواقع آن چیزی نیست که پنتاگون انتظار دارد.

یکی دیگر از دلایل ناکارآمدی فناوری‌های آمریکایی در جنگ اوکراین این است که واشنگتن نمی‌خواهد تمام اطلاعاتی که با استفاده از هوش مصنوعی به دست آورده را در اختیار نیروهای اوکراینی قرار دهد. به گزارش نیویورک‌تایمز، گرچه واشنگتن با نرم‌افزارهای نظامی خود که از هوش مصنوعی بهره می‌گیرند، اطلاعاتی درباره محل تجمع نیروها یا انبارهای تسلیحاتی روسیه به اوکراین می‌دهد، اما از آنجا که آمریکا نمی‌خواهد بیش از حد در ضربات اوکراین به روسیه نقش داشته و حضور خود را در معرض خشم روسیه قرار دهد، مختصات و جزئیات دقیق اهداف را به اوکراین نمی‌دهد.

روی‌هم‌رفته، گرچه اوکراین از حمایت‌های تسلیحاتی و فناورانه غرب برخوردار بوده و خود نیز گام‌هایی برای گسترش فناوری‌های نظامی برداشته، اما شکست ضدحمله پرسروصدای این کشور در سال گذشته نشان داد فناوری‌های روز برای شکست‌ دادن ارتش روسیه کافی نیست. در این گزارش آمده است: «جمعیت روسیه بسیار بیشتر است و مردم آن تمایل بیشتری به ازخودگذشتگی دارند. درآمد نفتی روسیه کم نشده و چین هم هنوز به صادرات قطعات و فناوری‌های کلیدی به روسیه ادامه می‌دهد

 

دیلی‌تلگراف: اوکراین فقط ۶ ماه وقت دارد

تابستان گذشته انتظار زیادی وجود داشت که ضد حمله «بزرگ» اوکراین که علیه نیروهای روسی آغاز شده بود، باعث به عقب رانده شدن نیروهای روسی شود و کی‌یف پیروز شود اما این اتفاق نیفتاد.

به گزارش ایسنا، روزنامه دیلی‌تلگراف در گزارشی می‌نویسد: ضد حمله اوکراین نه تنها موفقیت‌آمیز نبود بلکه با شکست روبرو شد و دستاوردهای کمی برای کی‌یف در پی داشت. این شکست را می‌توان تا حدی به گردن امتناع غربی‌ها برای تامین کمک‌های نظامی مناسب برای اوکراین انداخت.

نتیجه این اقدام واکنش مسکوت در سیاستگذاری‌های داخلی اروپایی‌ها و آمریکا بود که بی‌شک به شکست و ناکامی جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در تصویب به موقع بسته کمک بیشتر در کنگره و همچنین بی‌میلی کشورهای اروپایی در تشدید کمک‌های خود به اوکراین منجر شد.

ترکیبی از تلفات و کمبود مهمات در اوکراین به نیروهای روسی اجازه داده تا به نبرد برگردند و مناطقی استراتژیک را تحت کنترل خود دربیاورند. نیروهای روسی در پیشرفت‌های خود دستاوردهای خوبی در خط مقدم داشته‌اند. به طوریکه اوکراین مجبور شد تا یکسری از مناطق را رها کند و همچنین خسارات جدی به زیرساخت‌های این کشور در نتیجه حملات هوایی نیروهای روسی وارد آمد.

اکنون انگلیس و آمریکا بسته کمکی اضافی شامل سیستم‌های دفاع هوایی، موشک‌های دوربرد و مهمات را به اوکراین اعلام کرده است. اگر لندن و واشنگتن ارسال تسلیحات و مهمات را به کی‌یف تسریع بخشند، اوکراین قادر خواهد بود تا در خط مقدم ثبات داشته باشد و از زیرساخت‌هایش نیز حفاظت کند. این ممکن است در مواجهه با حمله بزرگ روسیه در تابستان حیاتی باشد.

با اینکه بسته کمکی جدید برای اوکراین شاید باعث موفقیت نسبی این کشور شود، اما کی‌یف را قادر نمی‌سازد تا به پیشرفت قابل ملاحظه‌ای دست پیدا کند و به صحنه برگردد. یکی از دلایل برتری هوایی روسیه در بسیاری از موارد و دفاع هوایی مستقر در زمین ناکافی اوکراین است. یکی دیگر از دلایل نداشتن نیروی کافی در ارتش اوکراین است و پس از بیش از دو سال نبرد سخت، به نظر می‌رسد که اوکراین نتوانسته یک بسیج بزرگ نیروها که به آن نیاز دارد را اجرایی کند.

همچنین چالش‌های مورد نظر برطرف نشدنی هستند. روسیه یک رشد اقتصادی فزاینده‌ای را در این دوره جنگ داشته و اکنون نیز در حال ایجاد سطوح عظیم نیرو است که خودشان را برای محقق شدن اهداف ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه قربانی می‌کنند.

اگر مسکو بتواند به موفقیتی شگرف در تابستان دست پیدا کند که شاید شامل خارکیف، دومین شهر اوکراین شود، دیگر میل و رغبتی برای غرب نماند که هزینه بیشتری برای اوکراین در زمستان پیش رو صرف کنند.

این چشم‌انداز تیره و تار با عدم اطمینان بیشتر در مورد انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا و انتخابات پارلمانی در انگلیس بدتر هم می‌شود. به نظر می‌رسد به دلیل سطحی از عزم و اراده که در میان متحدان غربی اوکراین دیده نمی‌شود، این جنگ پایانی خوش برای روسیه داشته باشد.

 

 

 

 



بالا

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر