۱۳۹۳ آبان ۳۰, جمعه

فقر در جامعه ی اروپا










« ٢۵ » درصد شهروندان اتحادیه اروپا در مرز فقر بسر می‌برند.


خطر فقر از چهارنفر یکی را در اتحادیه اروپا مورد تهدید قرارداه است. این آمار اخیراً توسط اداره آمار اتحادیه اروپا EUROSTAT  انتشار یافته است.
گزارشات یورواستات درمورد آمار سال ٢٠١٣ است. بنابراین آمار ١٢٢٫۶ میلیون نفر در ٢٨ کشور عضو اتحادیه اروپا «درمرز فقر» به سرمی‌برند. این رقم معادل ٢۴٫۵ درصد کل جمعیت اتحادیه اروپا است. البته آمار سال ٢٠١٣ کمی پائین‌تر از سطح فقر در سال ٢٠١٢ است (٠،٣درصد) ولی ٠،٧درصد از سال ٢٠٠٨ بالاتر است. روند این گرایش به طور دراز مدت بسوی افزایش است. بنابرمعیارهای رسمی اتحادیه اروپا هرکس در خانواری زندگی کند که درآمدش کمتر از ۶٠ در صد حدمتوسط درآمد در کشور مربوطه باشد (یارانه‌های دولتی نیز در آن مستتر است)، «فقیر» محسوب می‌شود.
در ١۴ کشور اتحادیه اروپا، یعنی درست در نیمی از کشوهای اروپائی درصد کسانی که در مرز فقر بسر می‌برند بیش از حد متوسط در اتحادیه اروپاست. بیش از یک‌سوم شهروندان کشورهای اروپائی زیر در این مقوله جای دارند:
بلغارستان ۴٨ درصد، رومانی ۴٠٫۴درصد، یونان ٧ ،٣۵ درصد. لتلاند ٣۵٫١ درصد، مجارستان ٣٣٫١ درصد. در کشورهای اسپانیا، ایتالیا، پرتغال، قبرس، بلژیک، لهستان، کرواسی، لیتوانی و بریتانیا نیز درصد شهروندان درمرز فقر بیش از حد متوسط در اتحادیه اروپا است. حتا در آلمان که «غنی‌ترین» کشور اروپائی بشمار می‌رود، بیش از ١۶ میلیون نفر (٢٠٫٣ درصد) باید با درآمدی کمتر از خط فقر زندگی کنند.
بدتر از آن‌هائی که در خط فقر زندگی می‌کنند، کسانی هستند که بنابر آمار اتحادیه اروپا «در محرومیت سنگین مادی بسر می‌برند». منظور کسانی است که به قول یورواستات «دراثر ناتوانی مالی از امکانات فراوانی محروم هستند». کسانی که نمی‌توانند عوارض برق خود را به موقع بپردازند و یا نمی‌توانند مسکن خود را به اندازه کافی گرم کنند و یا مجبورند نسبت به حدمتوسط معمول کشور به شدت از غذا و یا از خرید محصولات متداول مصرفی بکاهند. در اتحادیه اروپا ۹٫۶ درصد یعنی تقریباً از ده نفر یکی جزو این گروه آخر محسوب می‌گردد. در آلمان «غنی» تعداد این افراد بالغ بر ۵٫۴ درصد می‌باشد.
تازه اتحادیه اروپا جزو «مناطق غنی جهان» به حساب می‌آید و در واقع نیز همه ساله کنسرنها مالی و شرکت‌های بزرگ که  اقتصاد را در قبضه دارند، سودهای کلانی به دست می‌آورند. ثروت «ابراغنیاء» که بالغ بر ٠٠٠ ۵٠٠ میلیون یورو است سال به سال بیشتر می‌شود.
این را در عمل اقتصادبازار اجتماعی می‌نامند!...  منبع عصر نو 

 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر