۱۳۹۴ شهریور ۵, پنجشنبه

بحران پناهندگان در اروپا

بحران پناهندگان در اروپااخبار روز
پنج‌شنبه  ۵ سنبله ۱٣۹۴ -  ۲۷  اگست  ۲۰۱۵

مقامات شش کشور غرب بالکان (آلبانی، بوسنی و هرزگووین، کوزوو، مونته‌نگرو، مقدونیه و صربستان)، فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و شماری از مقامات اتحادیه اروپا در این نشست حضور خواهند داشت.
طبق قوانین اتحادیه اروپا، پناهجویان باید فرم درخواست پناهندگی خود را در اولین کشور ورود خود به اتحادیه اروپا ارائه دهند.
این در حالی است که وزیر امور خارجه اتریش می‌گوید کشورهای فقیرتری همچون یونان، این اجازه را می‌دهند تا این افراد به کشورهای مرفه‌تر سفر کنند.
انتظار می‌رود در این نشست، سران کشورهای اتحادیه اروپا از کشورهای غرب بالکان در مورد مسایل مهاجرت حمایت کنند، خواهان محافظت بهتر از مرزهای داخلی این اتحادیه شوند و راه‌های مقابله با گروه‌های قاچاق انسانی را بررسی کنند.
تشکر اوباما از مرکل
در همین حال باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا در یک تماس تلفنی با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان از او به خاطر مدیریت بحران پناهجویان در اروپا تشکر کرده است.
کاخ سفید آمریکا گفته است که رئیس‌جمهوری آمریکا به خصوص از پذیرش آوارگان سوریه توسط آلمان قدردانی کرده است.
آلمان اخیرا اعلام کرد که امسال نزدیک به ۸۰۰ هزار از این کشور متقاضی پناهندگی خواهند شد و دولت آلمان، آماده چنین وضعیتی است.
خانم مرکل روز گذشته از یک مرکز پناهجویان در شرق آلمان که اخیرا هدف حملات گروه‌های دست راستی افراطی واقع شده بود، دیدار کرد وحملات علیه خارجیان را محکوم کرد.
صدراعظم آلمان در نشست امروز در وین شرکت خواهد کرد.
صدر اعظم آلمان در نشست وین حضور خواهد یافت تا در گفتگوها در مورد «گسترده‌ترین» بحران ناشی از پناه آوردن مهاجران به غرب، از زمان پایان جنگ دوم جهانی مشارکت کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه این دیدار یک روز پس از آن انجام می‌گیرد که آنگلا مرکل گفت دولت مبتوعش با حملات به مهاجران و خشونت‌ها علیه آنها، مدارا نمی‌کند.
یک روز پیش از این امدادگران اروپایی، ۵۵ جسد را در انبار یک کشتی حامل پناهجویان در دریای مدیترانه یافتند.
این شمار از قربانیان به بیش از ۲۳۰۰ قربانی افزوده شده است، که از آغاز سال ۲۰۱۵ و با افزایش کم‌سابقه موج پناهجویان، به ساحل اروپا نرسیده‌اند. آنچه رسانه‌های اروپایی «گسترده‌ترین» بحران از این دست از زمان پایان جنگ دوم جهانی توصیف می‌کنند.
کشته شدن پناهجویان قایق‌سواری که تلاش می‌کنند از شمال آفریقا به جنوب اروپا برسند بخشی از کل بحران به شمار می‌رود.
نگهداری مهاجران، تصمیم‌گیری در مورد آینده آنها، تنش‌ها در داخل کشورهای اروپایی، حملات گروه‌های راست‌گرا به پناهجویان، درگیری‌ها میان خود مهاجران یا میان پلیس و پناهجویان بخش‌های دیگر از معضلات اخیر هستند.
بان گی‌مون، دبیر کل سازمان ملل به تازگی از کشورهای اروپایی و دیگر کشورها خواسته تا «بردباری خود را افزایش داده و برای پایان دادن به بحران تلاش خیلی بیشتری بکنند».
مجارستان برای جلوگیری از ورود مهاجران به ساختن دیوار و حصار، استفاده بیشتر از نیروهای پلیس یا هلیکوپتر روی آورده است.
معاون وزیر خارجه جمهوری چک حتی از کشورهای عضو پیمان «شنگن» که رفت‌وآمد در مرزهای آن بدون کنترل انجام می‌شود، خواسته تا مرزهای خود را با استفاده از «نیروهای نظامی ناتو» ببندند.
از سوی دیگر اما آلمان که انتظار می‌رود در سال جاری محل حضور شمار بی‌سابقه ۸۰۰ هزار پناهجو شود، می‌گوید رویه درخواست‌ها را برای مهاجران و پناهجویان سوری تسهیل می‌کند.
جنگ داخلی سوریه که به آوارگی ده میلیون نفر در آن کشور انجامیده، به موج کسانی که تلاش می‌کنند خود را به اروپا برسانند، افزوده است.
هرچند رویکرد به این موضوع در خود آلمان یکسان نیست؛ با این همه نظرسنجی‌های شبکه دولتی «زد ‌د ‌اف» حاکی از آن است که ۶۰ درصد مردم آن کشور از تصمیم دولت حمایت کرده و معتقدند بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا قادر است، مامن شمار بیشتری پناهجو باشد.
همراه با هجوم امواج تازه ای از پناهندگان به سوی اروپا، سباستین کورتس، وزیر امور خارجه اتریش هشدار داده است که سیاست اتحادیه اروپا در مورد پناهندگی در حال ناکامی است.

آقای کورتس در آستانه برگزاری نشست کشورهای غرب بالکان در وین، پایتخت اتریش به بی‌بی‌سی گفت هدف این نشست هماهنگ کردن تلاش‌ها برای مواجهه با تعداد زیاد مهاجران و پناهجویانی است که از طریق کشورهای بالکان غربی وارد اتحادیه اروپا می‌شوند.


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر